Melontaretket


Melontaretket sopivat lähes kaikille, sillä leppoisat ja vakaat intiaanikanootit käyvät aloittelijasta kokeneemmallekin melojalle. Ryhmän turvallisuudesta vastaa aina ammattitaitoinen lajiliiton kouluttama melonnanohjaaja.

Melontaretki voi olla lähtölaukaisu harrastukselle, jonka avulla pääsee nauttimaan luonnosta ja eläimistä aivan läheltä ja samalla saaden kokonaisvaltaista liikuntaa.

 

 • Mustijoen erämelontasafari
  Tässä ohjelmassa pääsee melonnan ytimeen. Melontareitti kulkee Mustijoella noin 10 kilometrin matkan. Mustijoki on tyypillinen Uusmaalainen joki, joka virtaa peltojen ja metsäosuuksien läpi. Joki mutkittelee melontaosuudella, joten joka mutkan jälkeen avautuu uusi näkymä. Pitkiä pätkiä erämaista tunnelmaa, sillä rakennuksia ei osuudella ole vieri vieressä. Maatalouselämää voi nähdä yllättävänkin läheltä, sillä saattaapa olla mullikat juomassa joen rannassa. Mustijoki on myös turvallinen valinta ensikertalaiselle, sillä kevättulvien jälkeen joki on rauhallinen melottava, syvyydeltään matalahko ja rannat turvallisuuden tuntua tuoden lähellä. Jokeen ei muodostu aallokkoa, kuten meressä tai isoilla järvillä. Opas kertoo matkan aikana alueesta, historiasta sekä luonnosta. Ohjelmaan voidaan liittää evästely- ja kahvitteluhetki. Retken voi päättää Mäntsälän Hiihtokeskukselle tai Hirvihaaran kartanolle.
  Kysy mahdollisuutta saunomiseen päätepisteessä.

  Retki aloitetaan Mäntsälän Vanhalta Soukkiontieltä, noin 4 km Hanko-Hyvinkääntieltä pohjoiseen. Tie on perille asti päällystetty.

 • Jokimelontaretki
  Leppoisa melontaretki nokipannukahveineen. Retken pituus ja aika muunneltavissa. Paikkana Mustijoki tai Porvoonjoki. Porvoonjoen melonta voidaan aloittaa Strömsbergin padolta ja jatkaa aina Porvoon vanhaan kaupunkiin asti.

   

 • Melontaa ja lintujen tiirailua Tuusulanjärvellä
  Tuusulanjärven runsas linnusto kutsuu kiikaroimaan -ja melomalla pääsee luonnollisesti lähelle retken päätähtiä. Retken aikana voi kuulla satakielen moninaista laulua, nähdä veikeän lapasotkan, ylvään mestarisukeltajan kuikan tai ehkäpä jopa kalasääksipariskunnan ruuanhakupuuhissa. Matkaan lähdetään intiaanikanootein melontaohjaajan johdolla. Melonnan aikana opas kertoo alueen historiasta, kulttuurista ja luonnosta. Suuntaamme järven eteläpäähän, jossa rantaudumme ja kapuamme lintutorniin. Apuna tiirailussa ovat kiikarit ja kaukoputket.

   

 • Järvi- tai merimelontaretki
  Sopii vaikkapa kokouspäivän päätteeksi. Soveltuu Sälinkään kartanossa, Kuntokallion tai Holman kurssikeskuksessa tai Hotelli Nuuksiossa kokousta pitäville ryhmille siirry tapahtumapaikkoihin

  Suositeltava ryhmäkoko 1-16 (kysy tarjousta isommalle ryhmälle)
  Vauhti on leppoisa
  Muut vaatimukset: uimataito toivottavaa intiaanikanootissa ja välttämätön kajakkimelonnassa

 

 • Mustijoen Jokamiesmelontaretket 2018

Yksityisille henkilöille tarkoitetut Jokamiesmelontaretket ovat oiva tapa tutustua melontaharrastukseen turvallisesti lempeällä Mustijoella. Näe luonto hieman eri näkövinkkelistä ja nauti tunnelmasta ja nuotioherkuista.

Ohjelmaan kuuluu melontaretken lisäksi nokipannukahvit ja -teet sekä nuotiolettujen paistoa. Melontaosuus on pituudeltaan noin 3,5 kilometriä kapealla ja kurvikkaalla Mustijoella. Mielenkiintoa retkeen tuovat oppaan kertomukset alueesta, sen luonnosta ja historiasta aina viikinkiajoista lähtien. 

Jokamiesmelontaretket sopivat hyvin myös perheille.

Valitse sinulle sopiva ajankohtaja ilmoittaudu sähköpostilla mukaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Samasta osoitteesta saat myös lisätietoa.

Retken hinta on 30€/aikuinen ja 15€/lapsi (alle 15-vuotiaat)

        Julkistamme kesän 2018 retkipäivät maaliskuussa 2018. Arviolta retkiä järjestetään noin 15-20kpl.

        Myynnissä on myös melontalahjakortit ensi kesän retkille. Tilaa lahjakortti ja anna lahjaksi elämys, joka säilyy pitkään!

        Tilaukset ja kyselyt: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.