Luontoretket

Tulen tanssi, punaisen kekäleen sitkeä hehku. 
Nuotiopullan tuoksu kera maistuvan kahvin. 
Avaa korvat niin kuulet, 
tarkenna silmäsi niin näet: 
tiaisen kutsun ja metsän ihmeet.
Luontopatikka
 
esimerkiksi Nuuksion kansallispuistossa, jossa pääpaino on patikoinnilla kauniissa maisemissa metsäpoluilla
Luontoretki
 
metsään, rantaan, niitylle tai puistoon, jossa opas kertoo tarinoita ja tietoutta luonnosta
Lumikenkäretki 
 
 
Lähde nauttimaan talvisesta luonnosta, pois poluilta, mutta uppoamatta lumeen. Lumikengät ovat erinomainen apuväline lumisessa metsässä, ja niillä kävely on helppoa ja mukavaa.
Äitimaan antimia
  
 
mitä kaikkea äitimaalla onkaan annettavaa. Opas tutustuttaa teidät yrtteihin, selviytymiskeinoihin, luonnonmuonaan, sieniin ja mihin muuhun on ennen ja nyt luonnonantimia kerätty
Luontokysymykset
 
 
testaavat hauskasti tietoa niin kasvi- kuin eläinkunnasta sekä selviytymisestä kera tarinoiden. Luontokysymykset voidaan liittää hyvin isompaan ohjelmakokonaisuuteen.
Inspiraatiopolku
 
 
 
on uudenlainen tapa tyhjentää mieli arkisista asioita ja antaa tilaa inspiraatiolle ja kehitystyölle. Inspiraatiopolku on loistava tapa saada innovatiiviset ideat kaivettua esiin aivosopukoista. Ideat voidaan esitellä nokipannukahvia juoden nuotion ääressä.
Palaveripolku
 
 
vie pienen ryhmän metsään isohkoille hyväpohjaisille poluille, joissa voi pitää kävellessä palaverin. Palaverikahvit nuotiolla. Uusinta uutta kokousrintamalla. Kokeile!
Hiisiä ja historiaa
 
ohjelmassa tutustumme Suomen laajimpaan hiidenkirnuesiintymään, Askolan hiidenkirnuhin.
Tunnelmaa tulesta
 
 
 
ohjelmassa opas johdattaa ryhmän laavulle tai kotaan tulen ääreen, jossa voi vaikka kokoustaa erilaisessa ympäristössä. Pimeän aikaan tulen loimun lisäksi valoa antavat lyhdyt, kynttilät ja halutessanne otsalamput. Sopii pienille ryhmille

Suositeltava ryhmäkoko 3-50 (kysy tarjous isommille ryhmille)

Vauhti kuntotason mukaan.