Eräperinteet kunniaan

Miten ennen tulitikkuja ja sytkäreitä saatiin tulet tehtyä? Mikä on tulipora ja ukontulukset? Mistä tulee sanonta taulapää? Tai mennä putkeen? Tunnistatko suomalaisten eläinten karvat? Tässä ohjelmassa pääsee testaamaan ja kokeilemaan tulentekoa vanhoilla menetelmillä ja voidaan todeta onko sanonta ”ei savua, ilman tulta” totta. 

Sieniretkelle

Syksyinen metsä tarjoaa valtavan määrän sieniä. Suurin osa sienistä ei ole syötäviä, osa jopa tappavan myrkyllisiä. Siispä metsään ei sienikorin kanssa kannata lähteä etsimään sieniä ajatuksella ”kunhan siinä ei ole matoja”. 

Sienioppaan johdolla opetellaan tunnistamaan turvallisia ruokasieniä, jutellaan myös niiden keräämisestä, säilönnästä ja annetaan helppoja reseptivinkkejä. Oppaalla on mukana sienikirjoja, veitsiä ja sienikorin voit myös lainata. 

Äiti Maan antimia

Mitä kaikkea äitimaalla onkaan annettavaa. Opas tutustuttaa teidät yrtteihin, selviytymiskeinoihin, luonnonmuonaan, sieniin ja mihin muuhun on ennen ja nyt luonnonantimia kerätty.

Kasviekskursio

Tuttuja kasveja kasapäin, mutta mikä on nimi? Harmittaako tiedonpuute, mutta kaapista ei luontokirjaa löydy tai muuten vain ei viitsisi alkaa asiaa selvittämään. Tässä siis kasvikurssi, jossa otetaan peruskasvitietämys haltuun.

Suositeltava ryhmäkoko 1-30. Sopii normaalikuntoisille.

Luonnosta saataviin herkkuihin kuuluvat mm. vadelmat ja mustikat.
Eräperinteet kunniaan ohjelmassa jokainen pääsee mm kokeilemaan synttyykö kipinä, leimahtaako liekki.
Kataja kuuluu vahvasti suomalaisiin vanhoihin uskomuksiin. Mutta tiedätkö miksi myös kristinusko otti katajan pyhäksi puukseen?